Wednesday, December 17, 2008

Crocodile tears over Spanish Economic Crisis


According to the IMF ,

Spain's economy will shrink by at least 1.0 percent next year instead of the of 0.2 percent forecast in October, and it risks entering an extended period of stagnation unless sweeping structural reforms are carried out, the IMF said Wednesday.

"The near term prospects are somber and uncertain," the International Monetary Fund said in a report posted on its web site, adding "the medium-term recovery also crucially depends on progress with implementing comprehensive structural reforms."

"In their absence, Spain could get stuck in a low-competitiveness, slow-growth, extended-deleveraging, and high-unemployment equilibrium, from which returning to lower public debt would be difficult," it said.


So in these parlous times where else would the Spanish EPP delegation choose to go for their Christmas extravaganza last night. The Crocodile, that's where. The most famous and expensive restaurant in the city.

No need to tighten their belts then is there Manuel?

For those who wish to dream of the sumptuous repast, paid no doubt by EPP funds, just feast you eyes on the menu, and yes the numbers are indeed the prices,
Les Entrees
Consommé clair de Lièvre, Royale de Foies blonds 16

Carpaccio de Saint Jacques, Salade de Tourteau et Pousses d'Épinards au Citron vert 45

Cromesquis de Ris de Veau à la Truffe, Haricots blancs tièdes en Vinaigrette 56

Foie d'Oie cuit au Torchon, Brioche au Bierewecke 43

Fine Semoule de Chou-Fleur et sa Déclinaison de Légumes à l'Huile d'Argan "Plume" (basses calories) 32

Homard "bleu" et Rémoulade de Céleri au Gingembre 78

Foie de Canard landais grillé aux Pommes, Jus de Maltaise au Porto blanc 44

Les Poissons


Sandre et Laitance de Carpe au Mille-Chou, Beurre blanc au Genièvre 40

Noix de Saint Jacques et Risotto crémeux à la Truffe noire de Forcalquier 61

Turbot rôti, Coulis de Manioc et Laitue de Mer, Tempura d'Huîtres Gillardeau 58

Cabillaud Poêlé en Croûte de Flétan fumé, Purée de Céleri et Salsifis 42

Homard "bleu" aux Vermicelles dorés et Mange-tout, Jus d'Agrumes aux Baies roses 78

Les Viandes


Blanc de Poulette d’Alsace cuit au Bouillon Jus de Carottes épicé, Chicons braisés et Topinambours "Plume" (basses calories) 39

Filet de Bœuf (origine France), Sauce au Volnay, Dauphinois et Croûton de Moelle 47

Noisette de Faon de Biche à l'Écorce d'Orange, Quenelle au Fromage blanc et Fruits rôtis 49

Paillasson de Mignon et Ris de Veau à la Truffe, Fondue d'Endive 61

Lièvre à la Royale, Spaetzle à l'Ancienne et Marrons à la Crème 60

Foie de Canard landais et Écailles de Truffe en Croûte de Sel, Baeckeofe de Légumes (2 personnes) 60 p.pers.

Le Chariot de Fromages

Sélection de Fromages affinés par Cyrille Lorho, Meilleur Ouvrier de France et de la Chèvrerie des Embetschés à Lapoutroie 19

Les Desserts Crocodile

Crème légère à la Mandarine et Volupté de Citron vert "Plume" (basses calories) 18

Larme au Praliné, Glace Arabica et Espumas blanc de Café 18

Vermicelles crémeux de Marrons, Glace Rhum Raisins 18

Trilogie de Mousse aux Chocolats de grandes Origines 18

Millefeuille caramélisé, Mousseline au Vieux Kirsch "Massenez" et Fruits secs de Noël 19

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